Projecten - Kantoren

Date:17 september, 2018

Bedrijfspand Somfy, Hoofddorp

Op bedrijventerrein “De President II” in Hoofddorp komt het nieuwe kantoor inclusief bedrijfsruimte voor Somfy Nederland. Somfy is een wereldwijd opererende Franse onderneming en toonaangevend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting.

De architectuur van de bedrijfsruimte is functioneel en bedacht in een zwart fonkelende beplating. Het kantoor bestaat uit een zogenaamde holding van diverse lijnen welke het drielaags kantoor vangen in glas. De overstekken met balkons geven een architectonische dynamiek aan de gevel. Het parkeren en de toegang naar het kantoor is vanaf de wegzijde georganiseerd; je komt eerst door de “Somfy Garden” en door de entree komt men in het zogenaamde “Somfy House”. Het nieuwe onderkomen wordt volledig gasloos en duurzaam gerealiseerd op een kavel van ruim 11.000 m² en zal bestaan uit circa 2.000 m² kantoor- en circa 4.000 m² bedrijfsruimte.

Het pand wordt ontwikkeld door Borghese Real Estate in samenwerking met Ringstate en is ontworpen door Mies Architectuur. Pleijsier Bouw Nijkerk zal zorgdragen voor de bouw.

De oplevering staat gepland voor mei 2019.