Projecten - Woningbouw

Date:01 mei, 2020

Woongebouw ‘Oostgebouw’, Arnhem

De gebiedsontwikkeling High Park bestaat uit drie fases die gezamenlijk een hoogwaardige woonomgeving met circa 475 woningen zullen vormen voor verschillende doelgroepen. Het deelproject ‘Oostgebouw’ bestaat in totaal uit 153 huurappartementen voor jonge starters met een gezamenlijke huiskamer, lobby en een dakterras. Een significant deel van de woningen zal in de gereguleerde sector worden aangeboden waarbij VIVAT wil bijdragen aan de woonbehoefte van jonge starters op de woningmarkt.

Het woongebouw in Arnhem is ontworpen naar het co-living concept ‘House of’ en is bedoeld voor young urbans in de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar. Het ‘House of’ concept bestaat uit compacte hoogwaardige woningen met gezamenlijke voorzieningen zoals een huiskamer, werkplekken, een koffiecorner, wasruimte en een dakterras met uitzicht over de stad.  De woningen zijn efficiënt en luxe ontworpen. Zo ontstaat er zoveel mogelijk nuttig ruimtegebruik en krijgen de woningen een authentieke uitstraling door toepassing van hoge plafonds, grote raampartijen, afgewerkte wanden en vloeren en een designkeuken. Onder andere de betonplafonds, natuurstenen trappenhuizen en karakteristieke geveldelen worden behouden, hetgeen resulteert in een comfortabel en duurzaam gebouw met karakter.

Duurzame transformatie

Borghese Real Estate en Curlew Netherlands zullen het project voorzien van een duurzaam klimaatconcept en volledig gasloos opleveren. In samenwerking met ETECK is het gebouw aangesloten op de reeds aanwezige WKO-bronnen binnen het gebied. De woningen zullen minimaal energie label A hebben. De realisatie is gestart en wordt uitgevoerd door aannemer Pleijsier Bouw. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021.